måndag 25 juni 2012

Predator Myggdödare - bra resultat


Sedan jag satte igång myggdödaren för 10 dagar sedan och skrev inlägget "Myggdödadare - fungerar det?" så har jaktlyckan varit god. Redan efter ett dygn så var det hundratals mygg som gått i vattenfällan. Alltså sugits in med hjälp av den inbyggda fläkten. Jag hade missat att lägga i en droppe diskmedel för att ta bort ytspänningen så myggen låg som ett tjockt lager ovanpå vattenytan. En droppe senare så hade de sjunkit till botten. Klisterpappret hade också fångat sin beskärda del.

Det är lite tidigt att säga om det verkligen är effektivt. Den fångar ju en massa mygg i alla fall. Det är svårt att säga om det blivit färre mygg på tomten eftersom man ju inte kan veta hur det hade varit just idag om jag INTE använt myggdödaren... Jag kan i alla fall konstatera att den gör sitt jobb luktfritt och tyst. Om man står nära den så hör man surret från fläkten men det är inget som man hör på lite håll.

Intressant att observra (som ni kan se på bilden nedan) är att det fastnat mängder med knott på den övre (mörka) delen av klisterpappret medans myggen mest har fastnat i det ljusare området.

närbild på myggdödaren och dess klisterpapper efter 10 dagar. Massor av mygg och knott sitter fast
Myggdödarens klisterpapper efter 10 dagar
Gasen verkar inte gå åt så fort. Jag satte först dit en vanlig PC5'a och efter 10 dagar så såg det ut som om ungefär en fjärdedel gått åt. För att slippa åka och fylla på så ofta så investerade jag igår i en PC10a.

Jag återkommer snart med en uppdatering när det gått ytterligare några dagar.

8 kommentarer:

 1. Maskrosor och mygg försvinner efter midsommar. Återkommer augusti.

  Staffan Björk

  SvaraRadera
 2. Beror inte det en hel del på hur mycket larver det finns och hur mycket det regnar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Normala år har den första kläckningen skett och markerna torkat ngt. Samma med maskrosor. Avtar för att åretkomma augusti

   Radera
 3. HUR GÅR DET MED MYGGJAKTEN?

  SvaraRadera
 4. Bara bra. Ändra fram tills för två veckor sedan var det full fångst. Sedan var vi borta en vecka (med apparaten avslagen och inlåst) och sedan vi kom hem för en vecka sedan så har det nästan inte fastnat något alls!? Men vi har inte just mycket mygg på tomten. Har ni mygg borta hos er?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är bara enstaka lätt räknade.

   Radera
 5. Har den fortsatt fungera bra de följande åren?? :)
  Har du kommit fram till någon ungefärlig driftkostnad per sommarmånad??
  Fungerar den bra mot knott också??
  Lutar åt att investera i denna variant och är förstås nyfiken på hur pass bra den är. :)

  SvaraRadera
 6. Hej, den har fungerat kanonbra.
  Svårt att säga ang. driftskostnad. Den behövde inte köra så mycket förra året.
  Men startpaketet samt totalt två "sommarförbrukning" (http://myggfri.nu/produkter/forbrukningsvaror) har räckt och räcker nog för i år också. 3-4 klisterpapper och medel/olja per år. Och 1,5-2 fulla P10-gasol.
  Den tar en massa knott också, så jag skulle nog säga att den är lika effektiv mot mygg som mot knott :-)

  SvaraRadera