fredag 15 juni 2012

Predator myggdödare - fungerar det?

Om man lagt månader av arbete och massor av pengar på att få det som man vill ha det i trädgården och uteplatsen så är det inte helt säkert att man får vara riktigt glad för det. Myggor kan helt klart ta udden av det :(. Eftersom precis så var fallet så kände jag att jag lika gärna kunde lägga några lappar till på att slippa den plågan också. Nu återstår bara att se om det funkar i verkligheten.

Efter mycket Googlande så bestämde jag mig för "Predator Dynamic". Jag beställde den på myggfri.nu där de hade den till kampanjpris (5995 kr fram till Juni 15 - 2012) och ett par dagar senare så kom den. Den var enkel och smidig att montera ihop. Sen kopplade jag på en PC5 AGA gasolflaska och körde igång. Skall nog ta och köpa mig en PC10 istället, men jag får se hur länge femman räcker.

Predator Myggdödare som står vid tomtgränsen i skuggan
Predator Dynamic - Myggdödaren - redo att börja jobba!


Predator'n använder en kombination av olika tekniker för att fånga in myggen. Den alstrar värme och genererar CO2 som skall påminna om utandningsluft, har små led lamport som visst skall vara lockande, och så sätter man fast en liten behållare med ett luktämne som tydligen mygg gillar. När myggen väl kommit till maskinen så återstår bara att ha ihjäl dem. Dels så driver gasolen en fläkt som skall suga in myggen i en behållare. De som inte sugs in fastnar istället på det kladdiga pappret (som ser ut som vitt gräs mot svart bakgrund) vilket också skall vara något som mygg tydligen tycker om att fastna i. Maskinen skall helst stå i skuggan.

Ja, den är betydligt mer High-Tech än en flugsmällare.. Nu återstår bara att se om den ger något valuta för pengarna...

Läs fortsättningen här (25/6 2012) "Predator Myggdödare - bra resultat"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar